maanantai 1. huhtikuuta 2013

Toinen Pääsiäispäivä...

Eilinen haudutettu paisti riitti ruuaksi vielä tällekin päivälle. Lisukkeeksi keitimme riisiä ja tuntui, että tuo paisti oli vielä parempaa kuin eilen ja liha oli aivan suussasulavaa...
No, tänään sain toteuttaa tuon sitruunatortun leipomisen, joka eiliseltä jäi...Tämä torttu on mielestäni todella hyvää, sen makumaailma sopii Pääsiäiseen, mutta maistuu ihan koska tahansa. Siinä on tuo ihana sitruunan raikkaus ja kun lusikalla palasen taittaa, niin ihana pehmeä kiiselitäyte valahtaa...Mmmm..


Isoäidin torttu ( tv:stä Sikken ohje)
taikina:
300g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1-2-tl vaniljasokeria
120 g hienoa sokeria
150 g voita

2 kananmunan keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl jääkylää vettä

Nypi kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon keltuaiset, sitruunan kuori ja kylmä vesi. Tee aineista taikina käsin. Anna sen levätä valmiina puolisen tuntia jääkaapissa ja valmista sillä välin täyte.

Vaniljakiisseli-täyte:
3-4- dl maitoa
3 kananmunan keltuaista
2 dl hienoa sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus vaniljasokeria
puolikas sitruuna

Lämmitä maito kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot. Kaada hiukan kuumaa maitoa muna-sokeri-jauheseokseen ja vatkaa hetki kunnes sokeri sulaa. Kaada seos sitten maidon sekaan liedelle.
Kuumenna pikkuhiljaa, n.15 min. Tökkää puolikas sitruuna haarukkaan ja sekoita täytemassaa koko ajan pohjasta asti, kunnes seos paksunee. Sitruuna antaa täytteelle hennon sitruunan maun.

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen isommaksi, kuin toinen ja kaulitse ne kumpikin leivinpaperin päällä n.0,5 cm:n paksuiseksi. Kumoa isompi levy vuokaan niin, että reunat jäävät vuoan laitojen ulkopuolelle, kaada täyte vuokaan ja peitä pienemmällä taikinalevyllä.
Ripottele päälle pinjansiemeniä ja paista 180:ssä asteessa vajaa tunti. Osan pinjansiemenistä voi sekoittaa täytteeseen. Valmiin tortun päälle voi sirotella tomusokeria.



Hei, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuota piirakkaa odotellessa...:D

    VastaaPoista
  2. Jassoo, Pirrex! Hmm... eihän sitä koskaan tiedä, millaista herkkua milloinkin maistellaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖