maanantai 27. toukokuuta 2013

Kukkaloistoa kerrostalon pihamaalla...Oli pakko ikuistaa pihamaaltamme alkukesän kukkien kirjoa. Meillä on vanha taloyhtiö, jossa ei ollut kukan kukkaa aikoinaan.  Meitä oli muutama pariskunta, jotka aloimme ensin omalla ajalla ja kustannuksella laittaa pensaita yhteisen viihtyvyyden nimissä. Se oli mukavaa puuhaa! Ja heti näki kättensä jäljen. 
Kun isännöintipuoli huomasi eron entiseen asfaltti-pihaan, alkoivat he myöntää rahaa puutarhahankintoihin. Innokas joukko viherpeukaloita kasvoi jonkin verran, mutta aina oli matkan varrella myös niitä, joilla oli jotain narinaa asiasta. Se ei meitä lannistanut, vaan taimia haettiin jopa maaseudun tien varsilta ja ystävällisten ihmisten pihoilta. Voi että, se oli hauskaa!
Nyt on muutamakin kymmenen vuotta tuosta aikaa vierähtänyt ja saamme nauttia kauniista ja viihtyisästä kerrostalon pihasta. Meillä on grillitasanne, jonka kivilaatatkin on yhteisin  voimin maahan isketty. Puutarhakalusteet, joita uusittiin tänä keväänä. Unohtamatta lasten leikkipaikkaa, jossa on punainen leikkimökki  ( sekin muutaman perheen yhteinen hankinta aikonaan) tönöttää. Mieheni hakkasi Talkoissa aikamoisen kasan grillipuita pihalta kaadetuista puista ja ne ovat nyt hienossa rivissä hirsikatoksen seinustalla.
Perennapenkissä pionit odottavat aukeamistaan, mutta kauniit tulppaanit kukkivat jo. Koristeomenapuut ovat juuri nyt kauneimmillaan, kuten angervotkin.  Suuret syreenipensaat aukaisevat juuri kukkiaan. Todella kaunista! Kyllä kelpaa keinussa istuskella ja vaikka grillata eväitään aurinkoisena päivänä.
Niin, että jos joku väittää, ettei kerrostalon pihamaa voi olla kaunis ja viihtyisä, niin...

Aurinkoista ja kukkivaa viikoa!

2 kommenttia:

 1. Taidanpa polkaista kesäretkelle Mäntynummeen
  katsomaan ihan livenä kaunista pihaanne.
  Aurinko, aurinko paistaa ,eväitä tekisi jo mieli maistaa.
  T:mesi

  VastaaPoista
 2. Mesi! Kiitos vaan ja tervetuloa...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖