sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhlia...

Torstaina 21.6. lähdimme autolla kohti Poria. Sinne oli kutsuttu pieni porukka viettämään rakkaan ystäväni syntymäpäiväjuhlia. Varsinaisen merkkipäivänsä sankari vietti Italiassa Roomassa ja Caprilla, mutta nyt pääsimme myös me ystävät häntä onnittelemaan ja juhlistamaan.
 Sain itse aikoinaan tasavuosipäivänäni lahjaksi viiden litran pullon punaviiniä. Tuo pullo on odottanut korkkaamattomana nämä vuodet "sitä sopivaa hetkeä" ja nyt se oli mielestäni koittanut!
Edellisellä viikolla korkattiin ja ensin nuuhkittiin tarkkaan, oliko mahdollista, että olisi mennyt pilalle. Kun tuoksu oli ok, seurasi maistiainen, toinen ja kolmas... ja kummallista kyllä joka siemaus maistui paremmalta ja paremmalta. Eli nyt tiesin, että oli turvallista nauttia tuota ilolientä ja aloin pullottaa sitä pieniin pulloihin. Vein sankarille 2: litran vanhan maitopullollisen ja liimasin etiketiksi saman kuvan, josta olin tehnyt kortin. Juhlapäivänä nautittiin talon antimista, mutta tuo viemäni punaviini toimi hyvin sangrian pohjana Juhannuksena.
Juhlat olivat iloiset ja talon isäntä oli sekä hovimestari, että tarjoilija. Aina tasaisin välein hän muisti myös tokaista vaimolleen:"Bella Donna"
Nuorekas viisikymppinen sai paljon lahjoja ja kauniita kukkia, joita yritin ikuistaa tänne.
Hyvässä seurassa naurettiin aamutunneille asti ja siitä siirryttiinkin hiljalleen Juhannuksen viettoon...

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa että kyllä kannattaa juhlia viisikymppisiä: iki-ihanasta Italiasta suoraan kotiin juhlimaan; mukavaa yhdessäoloa, ihania yllätyksiä, paljon naurua rakkaiden ystävien kanssa. Kiva muistella harmaahapsisena kiikkustuolissa, että osattiin sitä pitää hauskaa "nuorena"...
    t. Marjo

    VastaaPoista
  2. Kiitos, sinä iki-ihana 5-kymppinen kommentistasi! Kyllä vain, hauskoja hetkiä on vietetty paljon ja muistelemista on!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖