maanantai 29. heinäkuuta 2013

Meissä jokaisessa asuu pieni puutarhuri...


Pääsin osallistumaan ystäväni loppukesän kukkaistutusten laittoon! Teimme treffit paikalliselle puutarhalle ja siellä sitten mietiskelimme, millaisia kukkia ja mihin niitä laitettaisiin. Ystävälläni oli jo värimaailma valmiiksi visioituna ja nyt tarvitsi vain löytää oikeat kasvit noista vaaleanpuna-valkoisista väreistä.
Asiantuntevan henkilökunnan opastuksella löysimme pelargoinioita, verenpisaroita, ruusupegonioita, dahlioita ja kukonharjoja, sekä muutama lobelia ja muratti täytekasveiksi. Odotin innolla pääsyä pihamaalle ja istutusten kimppuun. Minulla kuin ei tuota omaa pihamaata ole, niin on tosi ihanaa päästä vähän kuopsuttelemaan ja "mallailemaan" kukkamaalle.
Ystäväni on vasta keväällä muuttanut miehensä kanssa tuohon taloon. Taloon on tehty suuri remontti, jonka ystäväni on pääosin tehnyt itse. Nyt oli hänellekin mieluista vaihtelua remonttihommiin, kun sai työntää kätensä multaan...
Vanha kukkapenkki, joka on tosi aurinkoisella paikalla, eikä siinä oikein mikään menesty, sai vanhasta pajukarahkasta hauskan somisteen, jonka ympärille sommittelimme istutuksen. Muutama ruostunut myrskylyhty, jotka löytyivät varastosta, puinen ämpäri ja pikkulapio viritettiin myös asetelmaan, niin ja tietysti kukkaset. Wautsi, että tuli hauska!
Talon etuseinustalle kyhäsimme kauniiseen kerrostelineeseen verenpisarat ja dahliat, sekä viereen ruusupegoniat, sekä pari mustaa talolyhtyä, jotka myös olivat varastossa. Niihin löytyi myös väreihin sopivat kynttilät, joten tulos oli harmoninen ja kaunis. Kannoimme myös ihastuttavan rautakalustesetin samaiselle seinustalle. Mikäs siinä on vaikka aamukahvit nautiskella!
Talon takapäätyihin ystäväni halusi korkeisiin ruukkuihin valkeat dahliat, muratti- ja lobelia-reunuksin, ja kyllä olivatkin kauniit! 
Voi, kuinka päivä meni taas kuin siivillä ja oli hauskaa tehdä kaunista yhdessä ystävän kanssa, joka tuntui olevan tyytyväinen aikaansaannoksiimme! 


2 kommenttia:

  1. Tänään kun palasin kirpparireissulta kotiin, oli tosi kiva tulla pihamaalle, kun näki meidän eilisen työn jäljet! Innolla odottelen uutta yhtiestä rupeamaa, kun laitamme tämän päivän löytojä esille.
    Kiitos ihanasta päivästä, ystäväiseni!

    VastaaPoista
  2. Elsa, kiitos kovasti kommentistasi! Aivan mahtavaa on kanssasi touhuta ja samalla vaihtaa ajatuksia. Naurettukin on taas niin, ettei aikoihin...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖