sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ja sitten vielä kakkukahvit keitettiin...


Nyt on juhlat juhlittu taas vähäksi aikaa! Sunnuntaina kahviteltiin lähimpien ja sukulaisten kanssa.
Kokeilin uutta kakkua; lakritsi-mokkapalakakkua. Siihen tulee hopeatoffeekarkkeja ja tuoksu kakun paistuessa oli Mmm... mahtava. Hyvältä maistui!
Täytekakku oli tuollainen sovellettu Britakakku. Tein kaksi kerrosta ja päälle leivoin marengin. Täytteeksi laitoin kinuskia ja vadelmaa.
Sitten leivoin vielä raparperipiirakan, johon tulee aivan taivaallinen voi-kerma-kreemi kypsän piiraan päälle! Hyvin maistui ja täyttärikin meni kaikki!
Tuota mustaa kakkua jäi paljon,( jos ei pidä salmiakista, ei kannata kokeilla) mutta vienpä siitä osan töihin, niin saavat kanssasisaretkin maistiaisia!
Kaikkein erikoisimman kakun oli kuitenkin"leiponut" sankarin eno. Nimittäin oluttölkkikakku! Hmm...
Oikein mukavaa viikkoa!

Ps. tässä tuo raparperipiirakka-ohje, jos kuka haluaa kokeilla:

Taivaallinen raparperipiirakka

3 munaa
2 dl sokeria
1 ½ dl kermamaitoa
1 dl voisulaa (90g)
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle. Ripottele sokeria päälle ja paista 200:ssa 15-20 min.

Kuorrutus:
3 dl kermamaitoa
1 ½ dl sokeria
2 dl voisulaa (180 g)
2 rkl perunajauhoja
3-4-rkl vaniljasokeria

Mittaa kaikki aineet yhtä aikaa kattilaan. Kuumenna ja sekoita kunnes sakenee. Älä keitä!
Kaada seos kypsän piirakan päälle.


4 kommenttia:

  1. Mahtavaa,mistä tuo kaikki tulee. HILU

    VastaaPoista
  2. Hilu: Enpä oikein tiedä, mitä tarkoitat! Leivonnaisiahan nuo ovat. Itsekin olet melko paakari! :)

    VastaaPoista
  3. Minä olen tavallinen pullantuosuinen mummu. Mutta on lhanaa ihailla sinun leivonnaisia.Jatka samaan malliin Terveisin HILU

    VastaaPoista
  4. Hilu! Pullantuoksuiset mummuthan ne parhaita ovatkin! Monet lettukestitkin mieliin painuneet, Mmm...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖