sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lauantaina oli tietenkin mietittävä Pääsiäisen ruokalistaa. Kirjoiteltiin ylös tarvittavia aineita ja tarvikkeita. 
Mieheni, joka siis meillä on se huippukokki, oli löytänyt mielenkiintoisen reseptin naudanlihasta ja minä puolestani päädyin broileriin yhtenä ruoka-aineena. Niinpä siis kaupasta aineet ja tietysti yksi tuokkosellinen mämmiä. ( Meillä ei juuri enempää tuota herkkua Pääsiäisenä mene)
Huomasin, ettei kaupoissa ollut tulppaaneja, tai jos oli niin olivat keltaisia! Jouduinkin etsimään useammasta kaupasta, ennenkuin annoin periksi ja marssin kukkakauppaan. Sieltä ostin kaksi nippua aivan ihania papukaija-tulppaaneja!

Launantaina meillä syötiin herkullista valkosipuli-smetana-broileria tumman riisin kera. Mmmm...
Se oli kyllä taivaallistaSunnuntaina oli Isäni kutsuttu meille syömään. Menyyssä oli vuorossa punaviinissä haudutettua naudanpaistia ja pannulla kypsennettyjä perunoita. Mieheni laittoi lihan uuniin jo aamulla klo.9. Siellä se sai rauhassa hautua ja kypsyä.
Olin itse suunnitellut leipovani sitruunatortun, mutta uunin ollessa varattu koko aamupäivän, jouduin tyytymään valmiiseen mansikka-moussekakkuun. No, hyvän kahvin kanssa se kävi todellakin jälkiruuasta!
Ruoka oli niin hyvää, että meinasi kieli mennä mukana! Liha oli kypsynyt suussasulavaksi ja punaviini oli antanut sille mahtavan maun. Hmmm... Kyllä kelpaa!

                                          Rentoa oloa ja mukavia hetkiä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Rentoa oloa on vietetty täälläkin. Vatsa parka
  ilmoittelee,että vähemmäläkin tulisi toimeen, mutta kun on niin hyvää.Suvun kanssa on istuttu ruokapöydässä pitkän kaavan mukaan.Ihania herkkuja olette loihtineet nam nam.Sitruunatortun minäkin sain väännettyä.
  T:mesi

  VastaaPoista
 2. Niinpä, niin, Mesi! On se niin mukavaa nautiskella rennosta olosta, hyvästä ruuasta ja mukavasta seurasta! Mukavia hetkiä teille edelleen!

  VastaaPoista
 3. Naudanpaistia ja karitsan lapapaistia punaviinissä runsaan valkosipulin ym. mausteiden kera marinoituna ja myös pitkään savipadassa haudutetuna meilläkin syötiin, muussin kera. Taivaallista ja mureaa oli maultaan :) Nam!
  Mukavaa tulevaa viikkoa ja sulatellaan pääsiäisherkkuja! -SR-

  VastaaPoista
 4. SR! Kiitos kommentistasi, sulatellen juu arkea kohti! Keväistä viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Ai miten herkullisen näköistä, NAM!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖