lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kesäruokailua hyvässä seurassa...


Vietimme kesäisen lauantaipäivän ystäviemme luona. Olimme sopineet, että yhdessä käydään ruokaostoksilla ja kokataan, saunotaan ja istutaan iltaa.
No, homma hoitui hienosti. Aamupäivällä kävimme ruokaostoksilla; perunoita, kasviksia, naudan ulkofilettä, naudan maksaa, savukalaa,halloumi-juustoa, muutamia kastikkeita, mansikoita, kermaa ja mascarponea. Juomakaupassa käytiin tietysti myös; metsämansikkakuohuviiniä, puna- ja valkoviiniä, sekä saunaolutta.
Ystävillämme on ihana talo, jossa on suuri piha. Mieheni vastuulla oli grillaus. Me naiset teimme kasvisnyytit ja jälkiruuan, sekä hoidimme kattauksen. Talon isäntä hoiti saunan lämmityksen.
Katoimme kauniisti ulos, valkoisen pitsiliinan peittämälle ruokapöydälle ja tunnelma kohosi sitä mukaa, kun nälkä alkoi vatsassa kurnia. Saunapuhtoisina istuimme viimein ruokapöytään ja nautimme mahtavasta ruuasta. Mmm...
Grillattu maksa oli meille uusi tuttavuus, mutta aiemmin olimme asiasta puhuneet ja ystävämme kehuivat sitä, joten maksan ystävinä olimme innokkaita kokeilemaan. Ja olihan se hyvää! Naudan ulkofileestä mieheni leikkasi pihvit ja grillissä kuumeni mukavasti myös halloumi. Kasvisnyytit sisälsivät myös naurista, joka oli aivan taivaallista hyvin hautuneena. Kaiken päälle jälkiruuaksi mascarpone-mansikoita. 
Aivan mahtava päivä ja vatsa muistaa vielä pitkään tuon nautinnon!
Kokeilkaapa! Sitä pihapöytäkin muuttuu kummasti ja ateria saa heti juhlallisemman säväyksen, kun kattaakin juhlallisesti, vaikka ollaankin ulkona!
Nautiskelkaa!

2 kommenttia:

 1. Kylläpä on herkullista. Me on etsitty sopivaa grilliä, kun vanha sanoi sopimuksen irti.
  Uskaltaudun ehkä minäkin kokeilemaan maksaa.
  Nyt lomalla villasukat jalassa.
  T:mesi

  VastaaPoista
 2. Mesi: Kiitos kommentistasi! Juu, kyllä kannattaa maistaa! Mukavaa loppulomaa!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖