sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ikäkysymyskö......


Näin kun yksi ikävuosien tuoma rajapyykki alkaa olla saavutettu, sitä huomaa pohtivansa välillä melko syvällisiäkin asioita. Esimerkiksi ikää ylipäätään. 
Kun oltiin alta kahdenkymmenen, muistan, että kaikki sukulaiset ,joiden 50-vuiotisjuhlissa käytiin olivat suorastaan ikäloppuja! Lahjaksi annettiin hyvin usein keinutuoli, joka oli jo melko selvä symboli omistajalleen. Monta kertaa ajatteli, että onneksi tuohon on vielä ikuisuus! 

Pohdiskeltiin rakkaan ystävän kanssa tässä, naisena olemista ja sitä, mihin on tultu. Kun aamulla ennen töihin lähtöä tekee rutiinilla arkimeikin, niinkuin on tehnyt tähänkin asti viimeiset kolmekymmentä vuotta, huomaakin yhtäkkiä, kuinka silmälasit vetävät huuruun ja tuskahikeä saa pyyhkiä hien kiillottamilta kasvoilta. Tai, kuinka miesväki istuu takit päällä auton etupenkillä, kun ajellaan paikallisia nähtävyyksiä katsomassa ja meikämammat availevat ikkunoita takapenkillä, kun aalto pyyhkii yli, niin että kohisee! No, se on ohimenevää ja ainakin vielä aiheuttaa pelkkää hilpeyttä sekä itsessämme, että lähipiirissä!
Todettiin, kuinka erilaista on nyt lähteä kyläilemään, kun ei tarvitse huolehtia, kuin itsestään. Vaikka monenlaisia reissuja on tullut tehtyä lastenkin kanssa. Autot pakattiin täyteen ja menoksi. Eikä tuntunut yhtään työläältä! Aikansa kutakin!
Rikasta aikaa oikeasti tämäkin! Omia juttuja, ihan pieniäkin.  Perhe, rakkaat ystävät ja terveys, eipä muuta voi toivoa!


                                              Nauttikaa viikosta vaikka näin...                             


3 kommenttia:

 1. Hei mamma!
  Makeita nauruja on mekin naurettu
  noille "kohtauksille".
  Tuskanhiki=tuhi ym.
  Sellaista ihanaa on naisen elämä.
  Tänään vietimme kuopuksen 25-v. synttäreitä.
  Niin ne vuodet vierii.
  Onneksi me jaksetaan irrotellakin,jos sille päälle satutaan.

  T:mesi

  VastaaPoista
 2. Ai, että sulla on sana hallussa!!! Kyllä pisti naurattamaan, kun juuri tuollaisia samaisia tuntemuksia täällä podetaan, heh,heh!
  Hauskaa ja antoisaa aikaahan tämä "Hilmanpäivät" on.
  Nykyään pärjailee yötkin pelkällä pussilakanalla lähes läpi talven.
  Ei pahemmin täkkiä tarvi :D
  Mutta aikansa kutakin ja ilon kautta, niin kuin jotkut sanoo ;)
  Mukavia aaltoja sinnekin ja loppukesän aikaa! -SR-

  VastaaPoista
 3. Mesi! Niinpä niin, mahtavaa elää aikuisen naisen elämää! Ja todellakin, irrottelua ja huumorin pilkettä onneksi riittää!

  -SR- Heipä,hei! Jaa, että aaltoilee sielläkin suunnalla! Jee, olet niin asian ytimessä, että ilon kautta tosiaankin. On sitä isompiakin "ongelmia"ihmisillä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖