sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Jouluisia tervehdyksiä...
Joulukorttien valmistus on yksi tapani virittäytyä joulutunnelmaan. Minusta on oikeasti kiva tehdä kortteja. 
Meillä on ollut suvussa nyt jo melko kuihtunut "kisa"siitä, kuka tekee kauneimmat joulukortit. Äitini oli ahkera käsillä tekijä ja hän aloitti aikoinaan tuon omatekoisten korttien lähettämisen. Sukupolvien vaihtuessa ovat "kisaajat" vähentyneet.
Äidin kanssa tekemällä tuo tapa jäi mieluisena puuhana minullekin. Omat tyttärenikin ovat sen perineet , joten jatkajiakin perinteellä on.
Kortteja on mielestäni kiva lähettää ja mukava saada. Hauskaa niitä on tutkia ja samalla miettiä, mitähän lähettäjällä on  ollut mielessään...
Tänä vuonna tein vanhanaikaisista jouluisista kuvista pienet printit ja liimasin kuvat valkoiselle mulperipaperille ja sitten tummalle pohjalle. Sitten vielä jouluteksti. Laitoin pienet silkkinauhat rusetiksi yläreunaan. Tuli aika nostalgisen näköisiä, vai mitä?

Mukavia puuhia ja ihania tuoksuja!

2 kommenttia:

  1. Hienoja ovat, myös läheltä katsottuna. Kiitos. Perinteiden jakaminen on tärkeää. Ei sitä aina arvaakaan, mitä tapoja sitä jälkipolvilleen opettaa. HIenoa kuitenkin, että toiset perinteet jaamme tietoisesti. Annamme silloin lapsillemme mahdollisuuden kuulua jononkin pitkäkestoisempaan ketjuun, olla jäsenenä jossakin itseä suuremmassa.

    VastaaPoista
  2. Elsa! Kiitos. Juu, olen aivan samaa mieltä perinteistä ja niiden kunnioittamisesta, sekä säilyttämisestä. Me Mummit ja Mammat ollaan ihan erityisessä asemassa niidenkin suhteen...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖