perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulukimara...


Näin on Joulu vietetty ja päästiin "välipäiviin".
Kovin sateisessa ja ei- jouluisessa säässä vietettiin joulua ainakin meillä päin!  Hieman se haittasi meidän joulurutiineja. Meillä kun on aina ollut tapana käydä aattona haudoilla, niin nyt ei lähdetty, koska satoi vettä oikein kunnolla.
Kävimme joulupäivänä viemässä kynttilät haudoille ja täytyy sanoa, että kaunista oli! Aivan ihana näky, kun  tuhannet kynttilät loistivat haudoilla. 
Aattomme sujui muuten melko tavalliseen tapaansa. Aamulla nautitun riisipuuron jälkeen kävimme anoppia tervehtimässä ja sitten kotiin. Miesten joulusaunan jälkeen virittäydyttiin ruokailemaan. Isäni oli saapunut paikalle ja keskimmäinen tyttäremme myös. Pientä porukkaa ei tänä jouluna meillä ollut. Ehkä ensi vuonna...
Herkkuja oli taas monenlaisia. Mieheni valmisti koko edellisen päivän ruokia, karjalanpaistia ja silakkarullia, mahtava kinkku oli niin hyvää... ja tietysti perinteiset laatikot, sekä lohta, silliä jne. Mmm. kyllä tuli syötyä!
Ruuan jälkeen poikamme ja tyttäremme lähtivät muutamalla pukkikeikalle. Tonttu ja pukki toivat hauskaa uutta vaihtelua jouluumme!
Heidän palattuaan jaettiin omat lahjamme ja sitten keitettiin joulukahvit. Iltaa istuttiin myöhäiseen yöhön ja naurettiin ja muisteltiin... oli mukavaa!
Joulupäivänä isäni ja tyttäremme lähtivät omiin koteihinsa. Oli mukava viettää porukalla joulua! Tapaninpäivänä rentoa oleilua ja rakkaan lapsen lapsen kanssa touhuamista.( Hän muuten jäi meille vielä pariksi päiväksi, niin että Mamma saa touhuta oikein kunnolla... ihanaa!)

Rattoisia välipäiviä kaikille!

2 kommenttia:

 1. Vesisateessa ja tuulessa on vietetty joulunpyhät täälläkin. Eilen oli sateeton päivä pitkästä aikaa, mutta jo yöllä taas satoi kaatamalla. Joulu oli kyllä erilainen sään puolesta ja osa tunnelmasta tipo tiessään. Joulun rutiinit ja hyvä ruoka ym. yhdessäolo tosin korvasivat sateisn ilman, ainakin osittain. Kyllä valkoinen maa piristäisi kummasti tätä pimeyttä.
  Herkulliselta tuo sinunkin joulusi näytti noista kuvista päätellen;)
  Lomailen vielä tämän viikon ja saan nauttia rauhallisesta elämästä vielä hetken aikaa. Loppiaisen jälkeen on hyvä palata taas hulinaan ja vilskeeseen lasten parissa.
  Oikein HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014!!! toivottelee -SR-

  VastaaPoista
 2. SR- Kiitos kovasti terveisistäsi! Ihanaa kuulla teistä muutamista vakkari-ystävistäni täällä blogissani.
  Sinulle ja läheisillesi toivotan myös Oikein Hyvää ja kaikinpuolin Antoisaa Vuotta 2014!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖