tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ikuisesta kaupungista... osa 2.


Retki Vatikaaniin ja Pietarin kirkkoon oli eräs matkamme kohokohdista. Sinne oli aika kävelymatka ja jalat olivat taas illalla sen oloiset  ja näköiset... 
Kirkon suuruus jo ulkoa päin yllätti minut, vaikka kuvia aukiolta on tullut nähtyä tv:ssäkin. No, entäs sitten, kun päästiin sisälle? Huh, se loistokkuus ja massiivisuus oli jotain ihmeellistä! Pää oli aivan pyörällä ihmettelystä lattiasta kattoon.
Kaikkein mykistävin mielestäni oli kuitenkin Michelangelon tekemä Pietá-veistos. Todella kaunis! Matkamme jatkui Sikstuksen kappeliin, jossa ei muuten saanut kuvata ja Vatikaanin museoon, josta kuvattuna  mahtavan kokoiset kuvakudokset 1300-1500-luvulta.
Kun suuntasimme pois, kuljimme Vatikaanin katuja ja etsiskelin sellaista Madonna-patsasta, joka silmääni miellyttäisi. Ja vihdoin sen löysin! Pienestä paikallisesta puodista, jossa myytiin monenkokoisia patsaita ja muuta kirkollista tavaraa. Hyvin pakattuna sain sen tuotua lähes ehjänä kotiin. Toinen käsi siltä oli mennyt poikki, mutta sain sen liimattua. Ihana!

                                       Viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Varmasti hieno matka!! Ja tuo madonnapatsas on upea!!:)
    Kiva oli löytää tänne:)

    Marikki

    VastaaPoista
  2. Marikki! Kiitos kommentistasi ja mukavaa saada uusi tuttavuus sivuilleni! Minustakin Madonna on kaunis, ja nyt kun se on itse "kaukaa" hankittu, niin sillä on olevinaan suurempi arvo. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖