sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Suomea ristiin ja vähän rastiinkin...

Saimme viikonloppuna kokea mieheni kanssa aivan huikean elämysretken rannikolle ja saaristoon. Autolla mentiin Kemiöön ja sieltä Kasnesiin, jossa taksivene odotti sovitusti kuuden hengen seuruettamme. Sää oli lähtiessämme aivan pilvinen ja matkalla Kemiöön saimme kunnon sadettakin, mutta sen jälkeen edetessämme sää parani kaiken aikaa! 
Kasnesin venesatamassa ihailimme toinen toistaan hienompia veneitä auringon lämmittäessä ja kepeän tuulen helliessä.
Taksiveneen kyyti taittui leppoisasti, vaikka välillä piti vetää takkia ylle. Osa matkasta nimittäin mentiin jo avomerellä. 
Mahtavat, osittain karutkin kalliomaisemat olivat mykistävää katsottavaa ja tuntui, että niitä riitti niin pitkälle, kuin jaksoi katsoa! Ihania mökkejä ja asuintaloja, monenlaista arkkitehtuuria, perinteistä ja modernia. Vilahtipa ohi eräs tv:täkin tuttu kesämökki, jonka ohi matkamme vesillä kulki!
Olin aivan myyty noiden toinen toistaan upeampien kalliosaarten kauneudesta ja suorastaan ahmin silmilläni näkymää!
Matkamme välietappi oli Bengtskärin Majakka. Taksivene ajoi laituriin ja kuulimme lyhyen kertomuksen majakasta, siellä käydyistä taisteluista ja saaren nykyisestä tilasta. Meille kerrottiin myös lukuisista haahkan pesistä, joiden vuoksi saarella piti liikkua varoen, etteivät linnut häiriintyisi.
Kapusimme joukolla majakan torniin, 252 askelta, kapeita kierreportaita pitkin. 
Ylhäältä näkymä olikin taas aivan uskomaton! Mittaamattomat, sileät kalliot hohtivat sileinä auringonpaisteessa. Haahkaemokin oli hautomishetkellä ja pakko oli napata kuva! Wau!
Matkamme jatkui ja poikkesimme Rosalan saaressa. Kylmä kuohuviini maistui aurinkoisella terassilla.

Jatkan matkakertomustani vielä, mutta mukavaa alkuviikkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne,rakkaat blogiystävät! 💖